Stadswandeling Haarlem

Haarlem is een bijzondere stad. De stad is nu weliswaar veel kleiner dan Amsterdam, maar in de Middeleeuwen was dat anders. Haarlem is niet voor niets de hoofdstad van Noord-Holland. Het is de stad waar vroeger de graven van Holland leefden. Vele oude gebouwen en hofjes herinneren nog aan die tijd. Haarlem is dè hofjesstad van Nederland. Er zijn er nog ongeveer 20 over. Bij sommige staat er alleen nog een toegangspoort. Een stadswandeling Haarlem voert langs diverse markante en stille plekjes.

Bezienswaardigheden stadswandeling Haarlem

Haarlem huisvest het oudste museum van Nederland, het Teylers Museum, gesticht in 1778, dat oorspronkelijk gewijd was aan de kunst en de wetenschap. Het is een UNESCO-monument. Haarlem is ook bekend vanwege de Koepelgevangenis, die vanaf 2016 zijn poorten als gevangenis sluit. Maar er zijn ook diverse andere musea, zoals het Frans Hals, het Historisch Museum, de sterrenwacht Copernicus, etc. Er zijn nog de oude gebouwen van de Laken- en de Vleeshal en het stadhuis en De Grote Markt met zijn Sint Bavo Kerk zijn eveneens toeristische trekpleisters. De stad leent zich bij uitstek voor het maken van een stadswandeling Haarlem.

Stadswandeling Haarlem met extra’s

Er zijn diverse mogelijkheden voor een stadswandeling Haarlem. U kunt wandelen, u kunt steppen, er zijn hofjeswandelingen, muzenwandelingen en u kunt een wandeling combineren met een rondvaart langs de singels of op ’t Spaarne, een prachtig water aan de buitenzijde van Haarlem, waar u de molen de Adriaan kunt bezoeken die prachtig is gelegen.
De kosten hangen af van de al dan niet de keuze van een gids, van een bezoek aan een horecagelegenheid voor een kopje koffie of het gebruiken van een maaltijd of de combinaties met step of boot. Uiteraard zijn privé-excursies duurder dan een wandeling in groepsverband.

Website

http://www.storytrail.nl/content/stadswandeling_haarlem.html

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YouTube